Din ansiktsform avgör frisyren!

En dag så bestämmer du för att gå till frsören men har svårt att veta vilken frisyr som jsut passar dig. Då borde du ta en titt i spegeln först innan du lämnar huset, se vad för slags ansiktsform du eller en bra idé, fråga frisörskan vad du har för ansiktsform och rådfråga vad som skulle passa dig.
Iallafall, jag hittade en artikel från improveme.se för lite tips & råd för dig!

Spring inte till frisören så fort du ser en snygg frisyr på stan. Först bör du fundera på hur den skulle se ut på dig.
Kika in bildspelet som avslöjar vilka klipp som passar din ansiktsform.

Fyrkantig
Ge ett mjukare intryck med volym och olika etapper i håret. Undvik frisyrer med hårda kanter, till exempel mittbena, spikrak lugg och bob som slutar precis vid käklinjen. Välj i stället med fördel en snedlugg, eller låt några hårtestar hänga ner för att rama in ansiktet om du har uppsatt hår. Få ett fylligare svall med extensions, permanent eller en klassisk tupering

Paris Hilton har ett fyrkantig ansikte.













Rektangulär
Har du ett avlångt ansikte, försök få det att se mer ovalt ut. Satsa på volym och fluffigt svall. Undvik en slickad look med platt hår, det förstärker det avlånga intrycket.

Live Tyler har ett rektangulärt ansikte.















Rund
Ha några hårslingor tätt mot ansiktet, klipp av några längder intill kinden till exempel. Det smalnar av. Sätt inte upp hela håret utan behåll alltid några slingor nere vid kinderna. Skippa den rakt avklippta luggen som framhäver den runda formen.

Miranda Kerr har ett runt ansikte.














Hjärtformad
Har du breda kinder och en bred panna, i kombination med en spetsig haka? Behåll håret platt upptill och satsa på volym neråt från kinden. Ha mycket hår nere vid axlarna, kör gärna på lockar men bara i topparna. En klippning i olika lager är bra, den tar ofta fram självfallet i just topparna.


Christina Ricci har ett typiskt hjärtformat ansikte.










Oval
Din lyckans ost - du passar i allt! Du kan koncentrera dig på att hitta en frisyr som passar din hårkvalitet och din stil i övrigt. Fråga din frisör vad som är bäst oavsett om du har rakt eller lockigt, tjockt eller tunt, mörkt eller ljust hår.

Ashley, en lyckans ost som har ovalt ansikte!















Jag hoppas att den här artikeln hjälpte en aningbit för er! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Få 1 miljon gratis besökare varje dag! Startblogg.se