Fixa Thailandsbrännan – utan sol

Sällan känner man sig så blek som i januari - då mörkret brer ut sig och soltimmarna är få. Har du ingen semester att ta ut är det bara att fejka en solfräsch bränna.

Solarium bör du undvika till varje pris. Förutom risken för hudcancer har studier nämligen visat att så mycket som 90 procent av hudens ålderstecken beror på solskador. Testa istället någon av fejkmetoderna!

Brun-utan-sol
En bra brun-utan-sol-kräm är det lättaste sättet att fixa fejkbrännan, men det kan vara svårt att få ett jämnt resultat och en naturtrogen nyans. Peela huden innan du smörjer in dig för att undvika fläckar orsakade av torr hy. Var också noggrann med att smörja ut krämen jämnt och att inte missa några områden, till exempel vid hårfästet. Tvätta händerna ordentligt efteråt.

Spraytanning
Att spraytanna sig är ett bättre, men dyrare, alternativ till brun-utan-sol-kräm. Du blir du duschad för hand över hela kroppen med en brun-utan-sol-vätska för att det ska bli så jämnt som möjligt. Resultatet håller i fem till sju dagar.

Bronzer
Bronzern ska vara ett par hudtoner mörkare än din egen, och appliceras i ansiktet på de områden där solen träffar huden. På så vis kan du lätt dutta fram en solkysst look över näsan, pannan, kinderna och hakan. Borsta även gärna lite bronzat puder över urringningen och på framsidan av benen för maximal direkt-från-stranden-känsla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Få 1 miljon gratis besökare varje dag! Startblogg.se