Skrubba fram babyhuden

Under vintern är det inte ovanligt får torr, kliande och flagnande hud. Men några enkla knep kan du få ditt mjuka skinn tillbaka.





Skaffa en fuktgivande duschkräm
Leta efter en krämig duschkräm som innehåller glycerin, eftersom det "låser in" fukt i huden. En duscholja är också bra, särskilt om du tar många bad. Undvik däremot att använda tvål, som kan irritera huden ännu mer.

Satsa på en bra peeling
Skrubbprodukter avlägsnar döda hudceller och gör din hud mjukare igen. Polera fram en lenare hy med peelingkrämer och skrubbhandskar. Peela i fram-och-tillbaka-rörelser över områden som behöver sig en rejäl skrubbning, och använd cirkelrörelser där huden är mer känslig, som på magen, över bröstet och i ansiktet.

Investera i en bra hudlotion
Efter peelingen är det dags att smörja in huden ordentligt - det är då den absorberar fuktgivande ämnen som bäst. Din fuktkräm får gärna innehålla ceramider, som skyddar din hud och binder till sig fukten.


- Jag som redan känner mig torr, har det senaste veckan gått och handlat in lite hudlotioner och självklart en brun-utan-sol lotion från Nivea. Eftersom på vintrarna så mister man lätt sin glans i hyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Få 1 miljon gratis besökare varje dag! Startblogg.se